Skip to main content

Arbetsanpassning & rehabilitering

Expertstöd när behovet finns

Ibland drabbas vi av ohälsa eller situationer som gör att arbetet behöver anpassas. Vi finns som ett stöd både i det förebyggande och efterhjälpande anpassnings- och rehabiliteringsarbetet för såväl arbetsgivare som individ.

Kartläggande samtal

Genom dessa samtal ges möjlighet att fånga upp signaler på eventuell ohälsa. Under samtalet ges möjlighet för individen att diskutera eventuella bekymmer, utmaningar eller behov av stöd i arbetet eller privatlivet. Utifrån dessa samtal kan vi sedan ge råd, vägledning och en handlingsplanför hur individens situation kan hanteras på bästa sätt.

Rehabkoordinering

En rehabkoordinator fungerar som en länk mellan arbetstagare, arbetsgivare och vårdteam. Huvudfokus ligger på att stödja både individen och chefen genom att planera och genomföra rehabiliteringsprogram som främjar återgången till arbete efter nedsatt arbetsförmåga. Genom att samordna vårdinsatser och kommunicera mellan olika parter strävar rehabkoordinatorn efter att säkerställa en smidig övergång tillbaka till arbetslivet, med hänsyn till individuella behov och arbetsplatsens krav

Samtalsstöd

Vi erbjuder samtalstöd med våra specialister både i förebyggande och efterhjälpande syfte.

Ergonomi

Vi hjälper er med en översyn av belastningsergonomin på arbetsplatsen med syfte att förebygga den ohälsa som kan uppstå till följd av felaktig belastning.

Låt oss lära känna varandra.

Vi ser fram emot att lära känna era behov och önskemål bättre. Kontakta oss gärna så vi kan utforska hur vi bäst kan hjälpa er.